Francuska ekipaEnvyUSEnvyUS je pobedom nad GambitGambit-om sebi rezervisala mesto na ESL ONE New York, sa nagradnim fondom od $250,000.

GambitGambit nije pokazao klasu koju je imao na skoro završenom Major-u gde su osvojili prvo mesto ali i odmah posle završetka ostali bez in-game lidera UkraineDanylo Zeus-a Teslenko(otišao u Na'ViNa’vi). Promena rola u ekipi gde je najbolji frager Dauren Adren Kystaubayev preuzeo vođstvo a njegovo mesto popunio novajlija iz TengriTengrija – Bektiyar fitch Bahytov.

EnvyUSEnvyUS je u obe mape pokazao da su trenutno bolja ekipa od GambitGambita što je dokazalo i nekoliko relativno lako uzetih “eco” partija. Mada kada pogledamo u prošlost francuske ekipe su uvek bile poznate po odličnim pištolj partijama.

de_nuke je za francuze predstavljao relativno lak zalogaj, jer su kao teroristi uzeli čak 12 rundi i jendom “rukom” vež osvojili mapu. Uspeo je GambitGambit da donekle uzvrati sa nekoliko čistih rundi, ali već poznate “eco” partije su bile previše za protivnika i mapa se završava sa solidnih 16:9.
Scream ACE

BelgiumAdil Scream Benrlitom je pokazao kakva je klasa sa lepim ACE-om u eco partiji, gde je od 5 fragova čak 4 bilo HS – od toga čak 2 sa Desert Eagle-om.

de_train kao druga mapa je trebalo da donese prednost GambitGambit-u koji je imao dobre rezultate tokom zadnjeg Major-a, ali se ispostavilo da menjanje IGL-a i igrača je preveliki problem za Kazahstanski tim.

FranceCedric RPK Guipouy i FranceVincent Happy Schoppenhouer su sa lakoćom rešavali igrače GambitGambit-a koji nije uspeo da uzme više od 5 rundi kao T. Kada su se strane zamenileEnvyUSEnvyUS je vrlo lako vezao potrebnih 6 rundi i završio finale sa stilom.

Poslednji učesnik turnira saznaće se posle završenih kvalifikacija za region severne amerike koji je upravo u toku.

Ovom pobedom EnvyUSEnvyUS se pridružio unapred pozvanim ekipama na ESL ONE New York:
AstralisAstralis
FaZeFaZe
Team LiquidTeam Liquid
Na'ViNa’Vi
SK GamingSK Gaming
Virtus.Pro
—————
EnvyUSEnvyUS
NA QUAL SPOT #1