Iza nas je regularni deo Summer Split-a najjače evropske League of Legends lige. Iako se pre samog kraja znalo koji će timovi u pohod na titulu, a koji u doigravanje za opstanak, u proteklih 10 nedelja videli smo zaista ogroman broj, u najmanju ruku, neočekivanih rezultata.

Grupa A: U ovom momentu objektivno najkvalitetnija ekipa u Evropi i najbolje plasirana ekipa u grupi A je FnaticFnatic, čemu u prilog govori i činjenica da su grupnu fazu završili sa ubedljivim skorom (11-2) ostavivši iza sebe aktuelnog šampiona ekipu Gamers2G2 sa skorom (8-5) i tim Misfits Misfits (6-7). Četvrto i peto mesto u grupi A pripadaju ekipama Roccat ROCCAT (5-8) i Ninjas in Pyjamas Ninjas in Pyjamas (2-11) respektivno, pri čemu ekipa RoccatROCCAT zadržava status LCS tima, dokNinjas in PyjamasNIP mora da igraju protiv najboljih ekipa iz EU CS-a.

Grupa B: Ova grupa je bila nešto neizvesnija i odlučujući faktor je bila razlika u ukupnim pobedama i porazima. Tim H2KH2K uspeo je da nakon debakla iz prošlog splita obezbedi sigurno učešće u polufinalu skorom (9-4) u grupnoj fazi.

Unicorns of LoveUnicorns of Love uprkos tome što su oba puta slavili u međusobnim duelima protivH2KH2K, regularni deo završavaju na drugoj poziciji sa istim skorom (9-4), ali sa većim brojem ukupnih poraza. Treće i ujedno poslednje mesto koje vodi u plejof pripalo je timu  SplyceSplyce koji su do pred sam kraj držali priključak sa vodećima, ali na kraju ipak posustali i grupnu fazu završili sa skorom (8-5). VitalityTeam Vitality (5-8) koji se probudio previše kasno čeka sudbina slična kao ekipu RoccatROCCAT, dok se tim Mysterious MonkeysMysterious Monkeys (2-11) pridružuje Ninjas in PyjamasNIP u borbi za opstanak.

 

 

Sam plejof, koji počinje 19. Avgusta, igra se po sistemu da prvoplasirane ekipe obeju grupa, u ovom slučaju FnaticFNC i H2KH2K idu direktno u polufinale, dok se drugoplasirani tim A grupe ukršta sa trećeplasiranim iz grupe B i obratno i time formiraju dva četvrtfinalna duela koja se igraju u formatu BO5. Važno je takođe napomenuti i da dve trenutno najpopularnije ekipeFnaticFNC i Gamers2G2 NEĆE moći da se sretnu do samog finala, a shodno tome, ni timoviH2KH2K i Unicorns of LoveUOL takođe neće moći da se susretnu pre potencijalnog duela u finalu.

Iz svega do sada, zaključujemo da su najvece šanse da polufinalni parovi buduFnaticFNC – Unicorns of LoveUOL iH2KH2K – Gamers2G2, ali ako smo nešto naučili prateći ovaj Summer Split, to je da su iznenađenja apsolutno moguća (Pobeda Ninjas in PyjamasNIP nadFnaticFNC izdvajamo kao najveće iznenađenje splita !) i da nijedan tim ne smemo otpisivati pre nego što im Nexus bude pao !