Nakon 10 nedelja grčevite borbe i 18 duela koje je svaka ekipa NA LCS-a odigrala, napokon znamo ko ima kakve ciljeve u narednom periodu!

Dve najslabije plasirane ekipe (Phoenix 1Phoenix1 i Team LiquidTeam Liquid)  boriće se za opstanak u eliti, dok su ekipe Fly QuestFlyQuest i Echo FoxEcho Fox zauzele 7. i 8. poziciju, respektivno. To im garantuje opstanak u ligi, ali ništa više od toga.
Daleko najzanimljiviji deo svakako jeste playoff, u kome se nalazi prvih 6 timova i to na takav način da su prvoplasirana (Team Solo MidTeam Solo Mid) i drugoplasirana (ImmortalsImmortals) ekipa povlašćene i direktno prolaze u polufinale, dok će se preostale četiri ekipe međusobno boriti za preostala dva mesta. Trećeplasirani tim (Counter Logic GamingCounter Logic Gaming) će igrati protiv šestoplasiranog (EnvyUSTeam Envy), dok će u drugom četvrtfinalu snage odmeriti 4. (Cloud9Cloud9) i 5.(Team DignitasTeam Dignitas) ekipa.

Još jedna veoma interesantna stvar jeste činjenica da je Team Solo MidTSM zbog prvog mesta duplo povlašćen i da se oni u polufinalu sastaju sa najniže rangiranom ekipom koja do polufinala dođe. Drugim rečima, ukoliko Counter Logic GamingCLG očekivano triumfuje protiv EnvyUSNV,Team Solo MidTSM čeka boljeg iz drugog duela, što nam potencijalno donosi reprizu Spring Splita i veliki spektakl već u samom polufinalu ! Ako, pak,EnvyUSNV iznenadi i uspe da pobedi, oni će postati prepreka na putu ekipeTeam Solo MidTSM da se domognu još jednog trofeja.