Jedan od najpopularnijih naslova u zadnjih nekoliko meseci “PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS” je dobio i svoj veliki turnir. Prvi turnir na kome će nagradni fond biti $350,000 će se održati pod pokroviteljstvom ESL-a, a biće odigran za vreme Gamescom-a 23-26.Avgusta u Keln-u.

Od 3.Avgusta svi će moci da kupe prave iteme(vanity items) iz igre a deo novca će biti direktna pomoć turniru na Gamescom-u kao i u dobrotvorne svrhe koju odabere kreator igre Bluehole Inc..

Oduševljeni smo da vidimo kako PUBG sa svojim već neverovatnim in-game utiskom unaprediti sa takmičarskim LAN iskustvom na Gamescom-u” rekao je Ralf Reichert, CEO ESL-a. “Igra je veliki hit i prirodna evolucija u takmičarski naslov je bilo neverovatno uzbudljivo da se gleda. Gledamo sa zadovoljstvom da radimo sa Bluehole na ovom kao i mnogo drugih takmičenja u budućnosti

Turnir će trajati 4 dana a sadržaće razne modove, kao sto su Solo Mode, Duo Mode, Duo FPP(iz prvog lica) kao i Squad Mode. Najbolji rezultati posle 3 odigrana meča će odlučivati pobednika.