Astralis je IEM 2017 šampion!

425

Astralis pobedom nad Faze-om rezultatom 3:1 osvojio IEM CSGO.

Posle izgubljene prve mape – de_cache 16:09 – Astralis je uspeo da potpuno okrene rezultat u svoju korist i na kraju osvoji IEM CSGO Turnir.

Astralis je slabo počeo finale jer je Device bio potpuno izbačen iz ritma i nije imao uobičajen uticaj na igru. Za to vreme igrači Faze-a su dobijali svaku ključnu situaciju i lako završili prvu mapu u svoju korist.

Kako je vreme proticalo iz runde u rundu Device i ekipa su igrali sve bolje. Pored uspešnog kontriranja i čitanja taktike protivnika od strane gla1ve-a igrači Astralisa su počeli da pariraju pa čak i da dominiraju nad igračima Faze-a i u samom pucanju. Device je počeo da pravi ključne prednosti za svoji tim u rundama koristeći AWP dok je Dupreeh pored standarnog kvalitetnog pucanja puškom imao i nekoliko ključnih ubistava sa Desert Eagle-om uključujući i ACE(svih 5 igrača) na de_overpass u ECO rundi koja je preokrenula meč u njihovu korist.

Odlična igra NiKo-a i Allu-a nije bila dovoljna za Faze da prevagne na preostalim mapama, pa je Astralis uspeo da završi BO5 rezultatom 3-1(de_cache 09:16, de_overpass 16:12, de_nuke 16:12 i de_inferno 16:13)  u svoju korist i osvoji titulu!

Računajući da je Faze imao vrlo malo vremena da se spremi za ovaj turnir(dolazak Niko-a u tim) finale je daleko od neuspeha. Samim tim sto su rezultati na svim mapama bili veoma tesni i lako mogli da prevagnu na drugu stranu, daje Faze-u veliku nadu za budućnost ekipe.

Nagradu za najboljeg igraca turnira(MVP) je pripalo Andreas ‘Xyp9x” Hojsleth koji je imao nerealno mnogo osvojenih 1-vs-X situacija koje je resio u korist svog tima!

Izvor i slike: HLTV.org