Juče se oglasio Nintendo sa vestima o svojoj novoj konzoli. Šta je Nintendo pripremio za vas? Nova konzola kodnog imena “NX” je dobila svoju premijeru kao i glasine o datumu izlaska, ceni i specifikacijijama.

nintendoswitch_hardware

Nintendo je objavio da će se pomenuta konzola naći u prodaji marta 2017 pod imenom Nintendo Switch. Nagađa se da će joj cena biti oko 350 funti, i da će doneti novine u mobilni multiplayer žanr. Konzola će imati dva Joy-Con kontrolera u sastavu same konzole, koji će se moći skinuti i koristiti kao dva zasebna kontrolera sa standardnim analognim kontrolerom i klasična četiri tastera. Celu konzolu će *gurati* Nvidia *High-efficiency scalable GPU*. To bi značilo da možemo očekivati rezolucije od 1080p i 60 fps-a (Skyrim handheld na 60 fps! Interesantno). Nintendo je takodje objavio listu kompanija koje će portovati igre za platformu, mi navodimo samo neke:

[table id=1 /]

Ovo nije sve, ukoliko vam konzola usled besomučnog igranja popusti sa baterijom, tu je poseban docking station na koji možete staviti konzolu kako bi se baterija napunila, a igranje nastaviti na vašem televizoru(naravno u 1080p). Konzola je opremljena posebnim softverom u koji je uključen i prerađen physics engine na kojem bi sve igre trebalo da teku glatko i bez štucanja. Ono što nam je najinteresantnije je, ako ste, recimo izašli da se vidite sa prijateljem, a baš bi odigrali partiju recimo fudbala, sve što treba da uradite je da odvojite kontrolere od same baze, uzmete ih u ruke, i zabava može da počne(već se vidim kako izazivam jedan derbi!). Ali ni tu priči nije kraj, konzole se mogu i umrežiti, te možete i igrati dva na dva. Displej same konzole bi mogao da ima i rezoluciju do čak 900p sto je, morate priznati, odlično za portabl/prenosivu konzolu.