PGL Major Krakow svi rezultati i iznenađenja – Dan 1

438

Počeo je još jedan CSGO Major koji se ovaj put igra u Krakovu u Poljskoj. Najboljih 16. ekipa takmičiće se po “Swiss” sistemu za nagradni fond od 1.000.000 dolara.

Pored očekivanih rezultata kao sto su Virtus.Pro -vs- Vega Squadron 16:2, Fnatic -vs- Flipside 16:12 desilo se par neizvesnih mečeva kao i iznenađenja.

SK-vs-Penta rezultat
Veliki problem za SK-Gaming napravila je Penta koja je posle 5:10 poluvremena dovela u pitanje pobedu SK. Penta je uspela potpuno da se vrati u meč pa čak i da povede sa 11:13, ali SK je pokazao zašto je najbolji tim na svetu i “rutinski” završio posao sa 16:13.

Drugi neizvesni meč odigrali su Gambit i Mousesports gde je pitanje favorita bilo različito od osobe do osobe. Mousesports je odlično odigrao kvalifikacije i superiorno sa 30 se kvalifikovao na Major. Gambit je kao legendary bio mali favorit ali u ovakvom meču to nije bilo od velikog značaja.  Počeo je odlično mouz koji je napravio vođstvo od 5:0, ali onda se vraća Gambit i sa 6 vezanih rundi preuzima vođstvo. Poluvreme je završeno rezultatom 7:8 za Mouz. U drugom poluvremenu Gambit je odlično odigrao svoju CT stranu i sa 9:2 skorom osigurao sebi prvu pobedu.

Najveće iznenađenje dana je pobeda Nemacke ekipe BIG protiv favorizovanog i jednog od favorita za osvajanje majora ekipe FaZe. Krenulo je dobro za FaZe koji je poveo sa 4:0 ali onda se budi BIG i uzvraca sa svoje 4 vezane runde za nerešenih 4:4. U nastavku prvog dela BIG je taj koji je izvovjevao više pobeđenih rundi i prvih 15 rundi završava sa prednošću od 7:8. U drugom poluvremenu viđena je potpuna dominacija nemaca. Nije FaZe imao rešenja za odbranu BIG-a koji je sa veoma ubedljivih 8:1 prilično lako došao do prve pobede od 16:8.

Jedan od najzanimljivijih mečeva viđen je između Na’Vi i G2-a. Odličan CS je viđen na de_overpass gde su obe ekipe dominirale kao CT.Na’Vi je prvi branio i moglo bi se reći odlično odradio posao jer je uzeo čak 12 rundi za 12:3 poluvreme. Međutim prilikom promene stranaG2 nastavlja gde je Na’Vi stao, a do kraja uspevaju da odrade i za nijansu bolji posao i da odbrane čak 13 rundi za konačnih 14:16.

Astralis-Immortals-Major-Krakow-2017Poslednji meč su odigrali branioc trofeja na Major turnirima  Astralis i novajlija na Major-u  Immortals. Meč se igrao u serijama gde je Immortals otvorio me sa 4:0 na de_overpass, a Astralis uzvratio sa svojih 6 vezanih rundi. Do kraja se igralo u istom stilu a Astralis je u poslednjoj 30 rundi uspeo da izvuče produžetak u kome će kasnije uspeti da pobedi Immortals 19:17.