Poznati svi polufinalisti ESL One Cologne CSGO turnira!

580
ESL One Cologne

Posle četiri dana kvalitetnog CS-a došli smo do 4 najbolje ekipe. Bilo je dosta iznenađenja na turniru kao i ispunjenih očekivanja ali najveća iznenađenja su definitivno ispadanje Virtus.pro-a sa 0-3, kao i prolazak NIP-a sa 3-0.

Od favorita praktično svi su ispunili očekivanja dok je jedino North zakazao i nije se plasirao u playoff.

U prvom meču četvrtfinala sastali su se G2 i NaVi gde su Francuzi važili za velikog favorita dok je NaVi imao nadu da će uspeti da se prilagode protivniku i obezbede sebi prolaz u polu finale.
Počelo je fantastično za G2 koji je na de_overpass poveo sa 11:4 i imao mapu u svojim rukama. Međutim tada se budi Ladislav Guardian Kovacs koji pokreće ekipu i NaVi uzvraća istim rezultatom i obezbeđuje produžetke. U produžecima NaVi pravi korak više i dobija 4:2 za 1:0 u mapama!

Druga mapa je pokazala sličnost u kvalitetu dve ekipe. G2 dobro otvara mapu ali NaVi se vraća i prvi deo igre se završava rezultatom 9:6 u svoju korist. Uspeo je NaVi da zadrži kvalitet igre i u ujednačenom drugom delu 7:7 ipak izbori velikih 2:0 i prolazak u polufinale.

U drugom četvrtfinalu viđeene su sve tri mape. Okršaj preporođenog NiP-a i feniksa u liku Cloud9(od 02 do četvrtfinala) počeo je na de_train što je prva mapa koju NiP igra pored de_cache gde ima 30 score!
Počelo je dobro za NiP koji posle CT pištolj partije uzima i naredne dve. Uspevao je Cloud9 da uzme tu i tamo po neku rundu i završi prvi deo igre sa 5:10. Kada su zamenili strane identično je započeo i Cloud9 – uzeo pištolj partiju i sledeće dve. Međutim tada se stvarno pali Cloud9 mašna i sa perfektnom CT stranom 11:0 uzimaju de_train za 10 u seriji.

Druga mapa je po očekivanju većine gledalaca bila de_cache koja bi trebalo da bude daleko bolja za NiP sto je i potvrđeno sa završenim poluvremenom i rezultatom 10:5. U nastavku NiP je samo održavao svoju prednost i završio mapu sa sigurnih 16:11.

Na trećoj mapi de_cobble više se očekivalo od Cloud9 koja ima daleko bolje rezultate na njoj od NiP-a koji je ujedno promenio i 2 igrača relativno skoro.
Mapa je počela apsolutno haotično gde su se ekipe smenjivale u vođstvu iz čega je Cloud9 izvukao znatnu prednost – 10:5. Posle menjanja strana pokušao je NiP da se vrati u meč ali je Cloud9 sa 6:1 u potpunosti zaustavio NiP i obezbedio sebi mesto u polufinalu.

U trećem četvrtfinalu su se našli jedan od glavnih favorita na turniru Faze, i verovatno najveca nada Severne Amerike TeamLiquid.

Faze je odlično otvorio T stranu na de_overpass i brzo poveo 3:0. Tada se Liquid probudio i uspeo da veže čak 7 rundi kao CT i sebi obezbedi solidan rezultat na poluvremenu. Faze je ipak uspeo da se vrati u meč serijom od 5 vezanih rundi i prvi deo završi sa prednošću od 8:7. Drugo poluvreme je počelo dosta nesigurno za obe ekipe ali onda Faze uzima stvari pod kontrolu i serijom od 7:1 osigurava vodjstvo od 10 u mapama.

Druga mapa de_train je počela dobro za TeamLiquid pošto su uzeli pištolj partiju. Međutim Faze odmah uzvraća u drugoj rundi i serijom od 13:1 završava poluvreme na nedostižnih 13:2. Posle promene strana videli smo nekoliko uspešnih rudni američkog tima ali sa 11 rundi manje imali su veoma male šanse da preokrenu rezultat. Na kraju ipak sigurna pobeda Faze-a koji je prošao u polu finale.

Poslednji meč odigran je između najbolje ekipe na svetu SK-Gaming i NA organizacije Optic Gaming. U ovom meču SK je definitivno favorit ali to izgleda ne smeta osvajačima Eleague S2 koji su hrabro usli u meč.

Prva mapa je bila de_mirage koja je poznata kao veoma dobra ako ne i najbolja mapa za SK. Optic je odlično otvorio meč a samo su Gabriel Fallen Toledo-ve majstorije uspevale da koliko toliko osvetlaju obraz ekipe. Optic je zagospodario mapom kao CT i sigurnom igrom za koju SK nikako nije imao rešenje došao do ogromnih 13:2 na poluvremenu. U drugom delu mape je SK uspeo da se koliko toliko vrati u meč sa osvojenih 8 rundi ali Optic ipak dolazi do svoje 3 runde i vođstva od 10.

Posle kratke pauze počela je druga mapa de_cache na kojoj je SK imao odličan početak. Posle osvojene pištolj partije osvaja naredne 2, a i prvu “full” partiju Optic-a za veliko vođstvo od 5:0. Uspeva zatim Optic da uzme dve rudne ali to je bilo nedovoljno dobro za SK koji sigurnom igrom bez većih problema završava CT stranu sa 13:2.
Drugo poluvreme je videlo relativno istu igru na obe strane. SK dominira mapom a Optic tu i tamo uspeva da osvoji 5 vezanih rundi i napravi mapu 2 koliko toliko neizvesnom. Odličnom koordinacijom na T strani SK osvaja potrebnih 16 rudni i vodi nas na mapu broj 3.

Odlučujuća mapa de_cobble pocela je u znaku SK koji je dosta lako osvajao sajtove i pronalazio rupe u odbrani Optic-a. Uspevao je Optic svako malo da osvoji po koju rundu i da zadrzi koliku toliku sansu sa rezultatom 4:11.
U drugom poluvremenu Optic je počeo dobro sa 3 uzete runde ali SK nije dozvolio da mec uđe u nezavisnu završnicu i sa 5 vezanih rundi obezbedio polufinale.

Slike preuzete sa HLTV.org i esl-one.com